Mia Koeneman

Mia Koeneman

Mia C.A. Koeneman 
Beeldend kunstenaar en docente aquarelleren, tekenen en gemengde technieken in het MK Atelier Eindhoven en tijdens schilderweken in binnen- en buitenland

Mijn werk richt zich voornamelijk op de thema's landschappen, stadslandschappen, interieur, model en dans en beweging. Als ik mijn onderwerp aftast zoek ik het moment waar, door een samengaan van kleuren, vormen en sfeer, er iets bij mij wordt aangeroerd. Meestal wordt me pas tijdens het werken duidelijk wàt me heeft aangeraakt. Vaak is dat een plek van waaruit ik zie hoe vormen samenvallen of in elkaar grijpen. Het is daar waar licht en donker een geheim verbergen, en wat zich openbaart door de plek met lijn en kleur te ontdekken en te ervaren.

In een Landschap zijn grote vlakken die een weidsheid en grootsheid uitdrukken met ergens een detail dat wordt uitgewerkt. Ik moet door een landschap heen kijken om dat wat niet zichtbaar is, zichtbaar te kunnen maken.

Stadslandschappen
zijn voor mij een steeds terugkerende inspiratiebron, omdat in een stadslandschap kleur, vorm en ritme tot uitdrukking komen. Fragmenten van het zichtbare horen bij de basisopbouw van een aquarel. Het onzichtbare verschijnt door mijn verbinding en betrokkenheid met mijn thema.

Bij Dans en Beweging laat een model in de beweging een veelheid aan emoties en uitdrukkingen zien. Hoe laat ik zien wat ik allemaal zie? Met welke kleuren doe ik dat, met welk materiaal. Dat gaat het beste als ik me vereenzelvig met die emoties en uitdrukkingen. Dan voel ik binnenin en laat ik in het geschilderde zien wat ik ervaar.
Routebeschrijving